KİŞİSEL BİLGİLER

Öğr. Gör. Fatma HAYIT

Birim: Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu
Alt Birim: Gıda İşleme Bölümü
Personel Tipi: Akademik
Kurumsal E-posta: fatma.hayit@bozok.edu.tr
Kişisel E-posta: fatma_20.09@hotmail.com
Telefon: 05516094820 / 7031 (Dahili)
Doğum Yeri ve Tarihi: Kayseri / 1986
Uzmanlık Alanları: Tahıl Bilimi ve Teknolojisi, Ekmek bilimi ve teknolojisi, Bisküvi Teknolojisi, Makarna teknolojisi

EĞİTİM BİLGİLERİ

Derece Üniversite/Okul Bölüm Anabilim Dalı Mezuniyet Yılı
DoktoraSüleyman Demirel Üniversitesi / Mühendislik FakültesiGıda MühendisliğiDevam Ediyor
Yüksek LisansSüleyman Demirel Üniversitesi / Mühendislik FakültesiGıda Mühendisliği2014
LisansAkdeniz Üniversitesi / Mühendislik FakültesiGıda Mühendisliği2010

YAYINLAR

MAKALE

ULUSLARARASI
SCI, SSCI, AHCI Kapsamında Makale
  • Gül, H., Hayıt, F., Bıçakçı, S., Acun, S., 2018. Effect of Heat Stabilized Wheat Germ on Some Properties of Cookies. FEB.27,1145-1151.
Diğer Hakemli Dergilerde Makale
  • Hayıt F., Gül H., 2017. Effect of the buckwheat flour and transglutaminase addition on physical and textural properties of partially-baked frozen sourdough bread. Mediterranean Agricultural Sciences, 30(2): 113-119.
ULUSAL
Hakemli Dergilerde Makale
  • Hayıt F., Gül H., 2017. Çölyak ve çölyak hastaları için üretilen ekmeklerin kalite özellikleri. Iğdır Üni. Fen Bilimleri Enst. Der. / Iğdır Univ. J. Inst. Sci. & Tech. 7(1): 163-169, 2017
  • H.Gül, M. Gül, B.S.Şirikçi, S. Acun, F.Hayıt, 2015. Isparta İlindeki Geleneksel ve Serbest Tip Ekmek Üreten Fırınların Teknik ve Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi, SDÜ Ziraat Fakültesi Dergisi, Cilt 10, Sayı 2, sayfa11-21.
  • Hayıt F., Gül H., 2015. Karabuğdayın Sağlık Açısından Önemi ve Unlu Mamüllerde Kullanımı.Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi, 2015, Cilt 29, 1, 123-131.

BİLDİRİ

ULUSLARARASI
  • S. Acun, Karakaş F.H., Gül H., 2014. The microbial quality of our traditional taste "phyllo". 2nd International Congress on Food Technology. 210pp., Kuşadası, İzmir, Türkiye, 5-7 Kasım, 2014.
  • ACUN SULTAN,HAYIT FATMA,GÜL HÜLYA (2014). The microbial quality of our traditional taste ”phyllo”. 2nd International Congress on Food Technology (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:4166878)
  • Hayıt F., H. Gül, 2014. The Effect of Transglutaminase on Someproperties of Bread. 25th International Scientific-ExpertsCongress on Agriculture and Food Industry. 193pp., İzmir, Türkiye, 25-27 Eylül,2014.
  • Gül H., Tekeli S.G., Altınay B., Aydın D., Hayıt F.,2016. Flat Bread with Quinoa for Coeliac Patients. 15th International Cereal and Bread Congress, April 18-21, 2016, İstanbul, Turkey. p:173.
  • Gül H., Hayıt F., C Açar, Kurt, N. 2016. Effects of chickpea yeast on Physical, Textural and Sensory Properties of Breads. 8th International Conference on Chemical, Agricultural, Biological and Environmental Sciences (CABES-16), Dec 30-31, 2016 Dubai (UAE), p:67
  • Hayıt F., Gül H., 2016. Effect of Whole Buckwheat Flour on Loaf Volume and Textural Properties of Partially Baked Frozen Bread, 15th International Cereal and Bread Congress, April 18-21, 2016, İstanbul, Turkey. p:324.
  • Hayıt F., Gül H., 2016. Effect of Whole Buckwheat Flour and Transglutaminase on the Textural Properties of Sourdough Breads. 15th International Cereal and Bread Congress, April 18-21, 2016, İstanbul, Turkey. p:175.
  • Gül H., Hayıt F., 2017. Optimization of Gluten-Free Bread Formulation by using Response Surface Methodology. Abstract Proceeding Book of International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) Conference, May 15 - 17, 2017, Cappadocia / Turkey (Oral Presentation).
  • Hayıt T., Hayıt F., Gül H., Uçman E., 2017. Analysis of Bread Pore Structure By Using Matlab Program In Web Environment, International Advanced Researches & Engineering Congress-2017, Osmaniye/TURKEY 16-18 November 2017,
  • Hayıt F., Gül H., 2017. Textural Properties in Gluten Free "Bazlama": Traditional Turkish Bread. Abstract Proceeding Book of International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) Conference, May 15 - 17, 2017, Cappadocia / Turkey (Oral Presentation).
  • Şimşek B., Gül H., Hayıt F., Uğur B., 2017. Characterisation of the Textural and Sensory Properties of Ice Cream Cones. Abstract Proceeding Book of International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) Conference, May 15 - 17, 2017, Cappadocia / Turkey (Oral Presentation).
  • Hayıt, F., Gül, H., Dizlek, H. 2017. The Effects of Inulın Addıtıon on Physıcal and Textural Propertıes of Gluten Free Cookıes .VIII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM, October 05 - 08, Bosnia (Oral Presentation).
  • Hayıt F., Gül H., 2017. Impact of Quinoa on the Quality and Sensorial Properties of Gluten-Free Breads. Abstract Proceeding Book of International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) Conference, May 15 - 17, 2017, Cappadocia / Turkey (Oral Presentation).
  • Hayıt, T., Erbay, H., Hayıt, F. 2018. Examination of Image Processing Studies and Techniques in Food Sector: A Literature Review. Abstract Proceeding Book of International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies (ISAS 2018) Conference, April 11 - 13, 2018, Kemer-Antalya / Turkey (Oral Presentation).
  • Hayıt, F., Gül, H., Optimization of Gluten Free Cookie Flour by Using Response Surface Methodology. Abstract Proceeding Book of International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies (ISAS 2018) Conference, April 11 - 13, 2018, Kemer-Antalya / Turkey (Oral Presentation).
  • Hayıt F., Gül H., Influence of Frozen Storage On Physical and Sensorial Properties of Partially-Baked Gluten-Free Bread. Isas 2018Abstract Proceeding Book of International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies (ISAS 2018) Conference, April 11 - 13, 2018, Kemer-Antalya / Turkey (Oral Presentation).
  • Gül H., Hayıt F., Acun S., 2018. Grape Pomace as an Ingredient to Enhance the Nutritional and Functional Properties of Gluten-Free Cookies. Abstract Proceeding Book of International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies (ISAS 2018) Conference, April 11 - 13, 2018, Kemer-Antalya / Turkey (Oral Presentation).
  • Gül H., Cin B., Hayıt F., Acun S. Quality of Gluten Free Cookies Suplemented With Red Beet Flour. Abstract Proceeding Book of International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2018) Conference, April 2 - 5, 2018, Çeşme- İzmir / Turkey (Oral Presentation).
  • Gül, H., Hayıt F. Impact of Frozen Storage on Textural Properties of Partially- Baked Gluten-Free Bread. Abstract Proceeding Book of International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2018) Conference, April 2 - 5, 2018, Çeşme- İzmir / Turkey (Oral Presentation).
ULUSAL
  • F. Hayıt, H. Gül, 2015. Makarnanın Kurutulmasında Mikrodalga ve Konveksiyonel Kurutma Yöntemlerinin Kullanımı. Pamukkale Gıda Sempozyumu III "Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar" 123-124 p., Pamukkale Üniversitesi, Denizli, 13-15 Mayıs 2015.
  • H. Gül, S. Acun, F. Hayıt, 2014. Geleneksel Mısır Ekmeğinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi ve Beyaz Ekmek ile Karşılaştırılması. IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu s:694-697, Adana, Türkiye, Nisan 2014.
  • HAYIT FATMA,DOGAN NURCAN,DOGAN CEMHAN (2014). AKSEKI MUTFAGINDAN EKSI TARHANA. IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Tam Metin Bildiri/Poster)(Yayın No:4166897)
  • Doğan Nurcan,Doğan Cemhan,Hayıt Fatma,Cankurt Hasan (2014). Geçmisten Günümüze Gıdalarda Karbonat Kullanımı. IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:4166908)
  • Doğan Cemhan,Doğan Nurcan,Cankurt Hasan,Hayıt Fatma (2014). Geleneksel Türk Mutfagında Toprak Kullanımı ve Yozgat Testi Kebabı. IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:4166904)

DİĞER

HAKEMLİKLER
  • Quality Assurance and Safety of Crops & Foods
PROJELER
  • Kısmi Pişirilerek Dondurulmuş Glutensiz Ekmek Üretimi. Destekleyen Kuruluş: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Proje No: TAGEM-15/AR-GE/47, (2015-devam ediyor).
  • Karabuğday, Transglutaminaz Ve Ekşi Mayanın Dondurulmuş Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi, Süleyman Demirel Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi, Proje No: 3568-YL2-13 (2013- Devam ediyor).
  • Isparta ilindeki geleneksel ve serbest tip ekmek üreten fırınların değerlendirilmesi, SDÜ Bap Münferit Proje (Tamamlandı-2015).
Son Güncelleme: 18.04.2018 15:27:25