KİŞİSEL BİLGİLER

Dr. Öğr. Üyesi Esra BALIKÇI

Birim: Turizm Fakültesi
Alt Birim: İdari Birim
İdari Unvan: Dekan Yrd.
Personel Tipi: Akademik
Kurumsal E-posta: esra.balikci@bozok.edu.tr
Kişisel E-posta: esra.balikci@bozok.edu.tr
Telefon: 0354 242 10 35 / 2864 (Dahili)

EĞİTİM BİLGİLERİ

Derece Üniversite/Okul Bölüm Anabilim Dalı Mezuniyet Yılı
DoktoraÇukurova Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü,Su ÜrünleriSu Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Ana Bilim Dalı2015
Yüksek LisansÇukurova Üniversitesi / Fen Bilimleri EnstitüsüSu ÜrünleriSu Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Ana Bilim Dalı2009
LisansÇukurova Üniversitesi / Su Ürünleri FakültesiSu ÜrünleriSu Ürünleri2006

AKADEMİK GÖREVLER

  • 2017 - Devam Ediyor : Yrd.Doç.Dr.

İDARİ GÖREVLER

  • 2017 - Devam Ediyor : Dekan Yardımcısı
  • 2017 - Devam Ediyor : Birim UNIKOP Koordinatörü
  • 2018 - Devam Ediyor : Erasmus + Değişim Programı Birim ve Bölüm Koordinatörü
  • 2018 - Devam Ediyor : Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği (Turizm Fakültesi)
  • 2018 - Devam Ediyor : Fakülte Kurulu Üyeliği (Turizm Fakültesi)
  • 2018 - Devam Ediyor : Bölüm Başkanı

YAYINLAR

MAKALE

ULUSLARARASI
SCI, SSCI, AHCI Kapsamında Makale
  • Özoğul Y., Durmuş M., Balikci E., Özoğul F., Ayas D., Yazgan H., "The Effects Of The Combination Of Freezing And The Use Of Natural Antioxidant Technology On The Quality Of Frozen Sardine Fillets (Sardinella aurita)", INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, vol.46, pp.236-242, 2011
  • Özoğul Y., Şimşek A., Balikci E., Kenar M., "The Effects Of Extraction Methods On The Contents Of Fatty Acids, Especially Epa And Dha In Marine Lipids", INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION, vol.63, pp.326-331, 2012
  • Özyurt G., Küley E., Balıkçı E., Kaçar Ç., Gökdoğan S., Etyemez M., Özogul, F., "Effect Of The Icing With Rosemary Extract On The Oxidative Stability And Biogenic Amine Formation In Sardine (Sardinella aurita) During Chilled Storage", FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY, vol.5, pp.2777-2786, 2012
  • Küley Boğa E., Balıkçı E., Özoğul İ., Gökdoğan S., Özoğul F., "Stimulation Of Cadaverine Production By Foodborne Pathogens In The Presence Of Lactobacillus, Lactococcus, And Streptococcus Spp.", JOURNAL OF FOOD SCIENCE, vol.77, pp.650-658, 2012
  • Özoğul Y., Balikci E., "Effect Of Various Processing Methods On Quality Of Mackerel (Scomber Scombrus)", FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY, vol.6, pp.1091-1098, 2013
  • Küley Boğa E., Balıkçı E., Özoğul İ., Cengiz D., "Interaction Between Lactic Acid Bacteria And Food-Borne Pathogens On Putrescine Production In Ornithine-Enriched Broth", INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, vol.48, pp.394-404, 2013
  • Küley Boğa E., Özoğul F., Balıkçı E., Durmuş M., Ayas D., "The influences of fish infusion broth on the biogenic amines formation by lactic acid bacteria", BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY, vol.44, pp.407-415, 2013
  • Küley E., Durmuş M., Balikçi E., Uçar Y., Regenstein J.M., Özoğul F., "Fish spoilage bacterial growth and their biogenic amine accumulation: Inhibitory effects of olive by-products", INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES, vol.20, pp.1029-1043, 2017
  • Yazgan H., Özoğul Y., Durmuş M., Balikçi E., Gökdoğan S., Uçar Y., Aksun E.T., "Effects of oil-in-water nanoemulsion based on sunflower oil on the quality of farmed sea bass and gilthead sea bream stored at chilled temperature (2±2 °C)", JOURNAL OF AQUATİC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY, vol.1, pp.1-37, 2017
ULUSAL
Hakemli Dergilerde Makale
  • Balıkçı E., Akın G., Yavuzer E.,” Effects of Some Plant and Spice Extracts on the Quality of Fish Balls in Gastronomy” Journal of Tourism and Gastronomy Studies 6/Special issue3 (2018) 197-210
  • Akın G., Balıkçı E., “The Nutrition and Culinary Culture in the Mysterious Empire of Anatolian Hittites”, Journal of Tourism and Gastronomy Studies 6/Special issue3 (2018) 275-284
  • Yavuzer E., Yavuzer, M. N., Balıkçı E. “Balık Restoranına Gelen Tüketicilerin Kabuklu Gıda Algılarının İncelenmesi”. Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, (2018) Cilt:2 Sayı: Ek 1, 200-208.

BİLDİRİ

ULUSLARARASI
  • Özoğul Y., Küley Boğa E., Özoğul F., Balıkçı E. , "The Quality Assesment Of Marinated Freshwater Fish Species (Tench, Tinca tinca) During Storage of 180 Days At 4°C", International Congress for Seafood Technology (ICST), Çeşme-İzmir, TURKEY, 18-21 May 2008, pp.182
  • Balıkçı E. , Özoğul Y., Küley Boğa E., Gokdogan S., "The Quality Parameters Of Smoked Mackerel Marinate (Scomber scombrus) With Dill Leaves Stored At 4 °C.", 40th WEFTA Annual Meeting, Çeşme-İzmir, TURKEY, 4-7 October 2010, pp.123-123
  • Uçak, İ., Özoğul Y., Durmuş, M. and Balıkçı, E., “The effects of rosemary extract on the quality of vacuum mackerel burgers (Scomber scombrus)”. 40th WEFTA Annual Meeting, 04-07 October 2010, Çeşme-İzmir, TURKEY, pp.32.
  • Özoğul Y., Uçar Y., Küley Boğa E., Özoğul F., Balıkçı E. , Ayas D., "The Effects Of Natural Antioxidant Extracts (Thymus, Green Tea, Sage And Laurel) On The Biogenic Amine Contents Of Fish Burgers Made From Minced Chub Mackerel (Scomber Japonicus). ", 41st Annual WEFTA Meeting, Gothenburg, SWEDEN, 27-30 September 2011, pp.69-69
  • Özogul, Y., Balıkçı, E., Şimşek, A., Ayas, D., Kenar, M., Kaçar, Ç., Yazgan, H., Gökdoğan S. (2011). The effects of natural antioxidant extracts (thymus, green tea, sage and laurel) on the fatty acid content of fish burgers made from minced chub mackerel (Scomber japonicus). 41st Annual WEFTA Meeting, Gothenburg, SWEDEN, 27-30 September 2011, pp.68
  • Özoğul F., Küley E., Gökdoğan S., Durmuş M., Uçar Y., Balikçi E., Kaçar, Ç. Yazgan, H., Özoğul, İ. Öz, M., "The Effects Of Natural Zeolite On Fatty Acids Profile Of Mediterranean Sardine Fillets", First National Workshop on Marine Biotechnoloy and Genomics, MUĞLA, TURKEY, 24-25 Mayıs 2012, pp.164-173
  • Küley Boğa E., Özoğul F., Balikçi E., Durmuş M., Gökdoğan S., Uçar Y., "Biogenic Amine Production Ability Of Lactic Acid Bacteria In European Barracuda, Common Pandora, Striped Mullet Infusion Broth", First National Workshop on Marine Biotechnoloy and Genomics, MUĞLA, TURKEY, 24-25 Mayıs 2012, pp.54-67
  • Özoğul Y., Durmuş M., Aydın M., Ozogul F., Balikci E., Gökdogan S., Yazgan H., Toy N., "The Effects Of Season And Gender On The Proximate And Fatty Acid Profile Of Red Mullet (Mullus Barbatus) And Horse Mackerel (Trachurus Trachurus).", 40th CIESM CONGRESS, Marsilya, FRANSA, 28 Ekim - 1 Kasım 2013, pp.889
  • Kuley, E., Özogul, F., Akyol, I., Durmus, M., Balıkcı, E., (2014). PCR detection of foodborne pathogens in rainbow trout fillets fermented with lactic acid bacteria. FABA 2014,International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, 25-27 Eylül 2014, Trabzon, TURKEY.pp. 492
  • Balıkçı, E., Ozogul, Y., Durmuş, M., Yazgan H., Öz, M., 2014. “Effects of natural antioxidants on sensory, chemical and microbiological qualities of fish ball (Scomber scombrus) during frozen storage (-18ºC). 2nd International Congress on Food Technology, Aydın, TÜRKİYE, 5-7 Kasım 2014, pp.56.
  • Balıkcı, E., Özogul, Y., Durmuş, M., Gökdoğan, S., Uçar, Y., Yuvka, I., Küley, E. (2014). Effects of natural extracts on fatty acid profile of fish ball (Scomber scomber) during frozen storage (-18ºC). FABA 2014, International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, 25-27 Eylül 2014, Trabzon, TURKEY. pp. 465
  • Çetinkaya A., Durmuş M., Balıkçı E., Uçar Y., Özoğul F., 2014. "Effect Of Thymol, Eugenol, Alpha-Terpineol And Carvacrol On Shelf Life Of Anchovy Fillets Stored ", 2nd International Congress on Food Technology, Aydın, TÜRKİYE, 5-7 Kasım 2014, pp.223.
  • Küley Boğa E., Durmuş M., Balikçi E., Özyurt G., Uçar Y., Küley F., Özoğul F., Özoğul Y. "Ammonia And Biogenic Amine Production Of Fish Spoilage Bacteria: Affected By Olive Leaf, Olive Cake And Black Water", ICFEB 2015: 17th International Conference on Food Engineering and Biotechnology, Prag, CEK CUM., 23-24 Mart 2015, pp.1201-1205.
  • Durmuş M., Özoğul Y., Balıkçı E., Gökdoğan S. , Özoğul F., Köşker A.R., Yuvka İ.,"The Effects of Nanoemulsions Based on Commercial Oils for the Quality of Vacuum-Packed Sea Bass at 2±2oC", ICFAE 2015 : 17th International Conference on Food and Agricultural Engineering, İSTANBUL, TÜRKİYE, 21-22 Nisan 2015, pp.1517
  • Özoğul Y., Durmuş M., Balıkçı E., Ayas D., Gökdoğan S., Uçar Y., "The effects of nanoemulsions based on commercial oils (sunflower, canola, corn, olive, soybean, and hazelnut oils) on sensory, chemical and microbial quality of frozen sea bass fillets ", TAFT 2015- 5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting) , Nantes, FRANSA, 12-15 Ekim 2015, pp. 28
  • Balıkçı E., Özoğul Y., Durmuş M., “The Effects Of Herbal Extracts (Thyme, Rosemary, And Basil) On The Shelf Life Of Vacuumed Packed Fish Ball (Mackerel, Scomber Scombrus)”, International Congress On Advances In Veterinary Sciences And Technics (ICAVST), Saraybosna, BOSNA HERSEK, 25-29 Ağustos 2016, pp.56
  • Balıkçı E., Özoğul Y., Durmuş M., "Effects Of Natural Extracts On Fatty Acid Profile Of Vacuumed Packed Fish Ball Made From Mackerel (Scomber Scomber) During Chilled Storage (4±2°C)", 46th WEFTA CONFERENCE, Split, HIRVATISTAN, 12-14 Ekim 2016, pp.1-1
  • Balıkçı E., Özoğul Y., Yavuzer E., “Effects of Herbal Extracts (Thyme, Rosemary and Basil) on Biogenic Amine Accumulation of Fish Ball Made From Mackerel (Scomber scombrus) During Frozen Storage (-18oC)”, International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017 Cappadocia / Turkey), 15-17 May 2017, pp.969
  • Çevik A., Balıkçı E., Akın G., “ Turizmin Gelişmesinde Temel Kurallar; Yozgat’ta Kırsal Turizm Örneği”, International West Asia Congress of Tourism Research, IWACT 2017, Van-TURKEY, 28th September-1th November 2017, pp. 30
  • Yavuzer E., Aytaç S., Yavuzer M.N., Esra Balıkçı., “The Effects of Trout Farm in Rural to the Gastronomic Tourism”, Ist International Symposium on Limnology and Freshwater Fisheries, LIMNOFISH 2017, 4-6 October 2017, Eğirdir, Isparta – Turkey, Symposium Abstract Book, pp.70
  • Balıkçı E., Akın G., Özcan F., Yavuzer E., “ Yozgat İlinin Su Ürünleri Potansiyeli”, 5. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Konya / Türkiye, 26-28 Ekim 2017
  • Çevik A., Akın G., Balıkçı E., “Turizm Gelişim Politikaları: Yozgat Örneği”, The Second International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, FUTOURISM 2018, September 27-29, 2018 Mersin / TURKEY, Proceeding Book pp. 193-198 .
  • Yavuzer E, Aytaç S, Yavuzer M.N., Balıkçı E, Gündoğdu Ö., “Üniversitenin Yaptığı Model Alabalık Üretim Tesisinin Bölge Üzerine Etkileri” III. Uluslararası Bozok Sempozyumu Bölgesel Kalkınma ve Sosyo-Kültürel Yapı, 03-05 Mayıs 2018, Yozgat, Bildiri Kitabı Sayfa: 392-396
  • Akın G, Balıkçı E., “Bölgesel Kalkınmada Entegrasyon ve Sürdürülebilirliğin Önemi” III. Uluslararası Bozok Sempozyumu Bölgesel Kalkınma ve Sosyo-Kültürel Yapı, 03-05 Mayıs 2018, Yozgat, Bildiri Kitabı Sayfa: 559-567
  • Balıkçı E., Akın G., Yavuzer E., “Kırsal Kalkınmada Su Ürünlerinin Önemi ve Ülke Ekonomisine Katkısı”, III. Uluslararası Bozok Sempozyumu Bölgesel Kalkınma ve Sosyo-Kültürel Yapı, 03-05 Mayıs 2018, Yozgat, Bildiri Kitabı Sayfa:454-462
ULUSAL
  • Yuvka, İ., Özoğul, Y., Durmuş, M., Balıkçı, E., Gökdoğan, S., Uçar, Y., Kuley Boğa, E., Özoğul, F., Yavuzer, E. “Bitki esansiyel yağları kullanılarak hazırlanan nanoemülsiyonların buzda depolanan alabalık (Oncorhynchus mykiss) filetosu üzerine duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik etkileri”, İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28-30 Nisan 2015, s. 440
  • Özoğul, Y., Kuley Boga, E., Uçar, Y., Gokdogan S, Balıkcı E., Yazgan, H.,” Esansiyel yağların biyoaktif bileşenleri ve gıda kaynaklı patojenler üzerine antimikrobiyal etkileri”, 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 3-6 Eylül 2013, İstanbul, Türkiye. s. 56
  • Kuley, E., Boga, M., Balıkcı, E., Gokdogan, S, Yazgan, H., Uçar, Y., Durmuş, M. “Zeytin yağı yan ürünlerinin hamsi etinden izole edilen bakterilerin gelişimi ve biyojenik amin üretimi üzerine etkileri” 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu konferansı, 3-6 Eylül 2013, İstanbul, Türkiye. s. 358
  • Özoğul Y., Yazgan H., Gökdoğan S., Balikçi E., Durmuş M., Yuvka İ., Oz M., Köşker A.R., "Ayçiçek Yağı İle Hazırlanan Nanoemülsiyonun Soğukta Depolanan Kültür Levreği Ve Çipuranın Yağ Asit Profiline Etkisi", 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 3-6 Eylül 2013, s.368-368
  • Özoğul Y., Şimşek A., Balıkçı, E., Kenar M. (2011). Su ürünlerinde farklı ekstraksiyon metotlarının PUFA içeriğine etkisi, XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, 25-27 Ekim 2011, Antalya, s. 130.
  • Balıkçı, E., Özogul, Y., Küley, E., Simsek A., “ Sıcak Tütsülenmiş Dereotlu Uskumru, Marinatlarının Soğuk Depolanması Süresince (+4ºC) Yağ Asitlerindeki Değişimler”, XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, 25-27 Ekim 2011, Antalya, s. 277.
  • Özogul, Y., Ayas, D., Özogul, F., Küley, E., Balıkçı, E., Yazgan, H., Uçar, Y., “Ön-pişirilmiş ve vakum paketlenmiş yengeç eti kalitesine baharatların etkileri”, XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, 25-27 Ekim 2011, Antalya. s. 278.
  • Özogul, Y., Balıkçı, E., Kaçar, Ç., Gökdogan, S., Yazgan, H., Küley, E., Kenar M.,, Sımsek, A., Ayas, D., Uçar Y., (2011). Doğal antioksidan (Kekik, Yeşil çay, Adaçayı ve Defne) ekstraktının kıyılmış kolyoz etinden (Scomber japonicus) hazırlanan burgerlerin raf ömrüne etkileri. XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, 25-27 Ekim 2011, Antalya, s. 336-337
  • Özoğul, Y., Balıkçı, E., Kuley, E., Ozogul, F., Uçak, İ., “Tütsülenmiş uskumru marinatlarının soğuk depolanması süresince (+4oC) yağ asitlerindeki değişimler”, XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Ekosistem Yaklaşımlı Su Ürünleri Üretimi, 1-4 Temmuz 2009, Rize, s.493
  • Akın G., Balıkçı E., “Anadolu’nun Gizemli İmparatorluğu Hititlerde Beslenme ve Mutfak Kültürü” Gastronomi Kongresi, 22-25 Mart 2018, Ato Congresıum, Ankara, Özet bildiri kitabı S:28
  • Balıkçı E., Akın G., Yavuzer E.” Gastronomide Bazı Bitki ve Baharatların Ekstraktelerinin Balık Köfteleri Kalitesi Üzerine Etkileri” Gastronomi Kongresi, 22-25 Mart 2018, Ato Congresium, Ankara, Özet bildiri kitabı S:68
  • Yavuzer E., Yavuzer M.N., Balıkçı E.,” Balık Restoranına Gelen Tüketicilerin Kabuklu Gıda Algılarının İncelenmesi” Gastronomi Kongresi, 22-25 Mart 2018, Ato Congresium Ankara, Özet bildiri kitabı S:66

DİĞER

HAKEMLİKLER
  • Journal of Limnology And Freshwater Fisheries Research
  • Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
  • Journal of Food
  • Food Science and Technology
  • International Journal of Agriculture, Forestry and Life Sciences
PROJELER
  • 1. Bitkisel yağlar kullanılarak oluşturulan nanoemülsiyonların soğukta (2±2 oC) ve vakum paketlenerek depolanan levrek (Dicentrarchus labrax) filetolarının duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkileri, TÜBİTAK Projesi, TOVAG 113O379, Bursiyer.
  • 2. Mersin körfezindeki (Kuzey Doğu Akdeniz) bazı ekonomik su ürünlerinin organik klorlu pestisit ve ağır metal kirlilik düzeylerinin araştırılması, Tez projesi, Doktora, FDK-2014-2882, Araştırmacı
  • 3. Uskumrudan izole edilen bozulma etmeni bakterilerin histamin üretimi üzerine zeytin yaprağı ekstraktının etkisi ", BAP, FBA-2014-2415, Araştırmacı, 2016
  • 4. Ammonia and Biogenic Amine Production of Fish Spoilage Bacteria: Affected by Olive Leaf Olive Cake and Black Water", BAP Diğer, FED-2014-3360, Araştırmacı, 2015
  • 5. Ticari bitkisel yağlar kullanılarak oluşturulan nanoemülsiyonların soğukta depolanan levrek (Dicentrarchus labrax) filetolarının kalite parametreleri üzerine etkileri, BAP Araştırma Projesi, FBA-2014-2313, Araştırmacı, 2015
  • 6. Ayçiçek yağı kullanılarak oluşturulan nanoemülsiyonun dondurularak depolanan levrek (Dicentrarchus labrax) filetolarının duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkileri", BAP Araştırma Projesi, SÜF2013BAP19, Araştırmacı, 2015
  • 7. Aromatik yağların patojen bakteri üzerine antimikrobiyal etkisinin araştırılması, BAP Araştırma Projesi, SÜF2012BAP3, Araştırmacı, 2014
  • 8. Yarpuz, fesleğen, biberiye ve kekikden elde edilen bitki ekstraktlarının soğukta ve dondurularak depolanan vakum paketlenmiş uskumru köftelerinin kalite parametreleri üzerine etkileri, BAP Doktora, SÜF2011D3, Araştırmacı, 2013.
  • 9. Gıda patojenlerinin biyojenik amin üretimi yönünden incelenmesi, BAP Araştırma Projesi, SÜF2012BAP3, Araştırmacı, 2013
  • 10. "Biberiye ekstraktının balık filetosu üzerine duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik etkisinin araştırılması", BAP Araştırma Projesi, SÜF2010BAP14, Araştırmacı, 2011
  • 11. Tütsülenmiş uskumru (Scomber scombrus) marinatlarının (sade ve dereotlu) duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite parametrelerinin belirlenmesi (SÜF2009YL3). Çukurova Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (BAP). Tez (Yüksek Lisans) Çukurova Üniversitesi, Adana, Araştırmacı, 2009.
  • Tıbbi ve Aromatik Bitki Yağları Çıkarılarak Doğal Antimikrobiyal Elde Edilmesi ve Dezenfeksiyon Amaçlı Kullanılması, Yüksekögretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı, (23/03/2017 - 22/12/2017)
PANEL,SEMPOZYUM GİBİ ETKİNLİKLER
  • International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017 Cappadocia / Turkey)
  • 5. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Konya, 2017
  • ÇEKEREK YÖRESEL KALKINMA ÇALIŞTAYI, 2017, (Çekerek/Yozgat)
JÜRİ ÜYELİĞİ
  • ZAHİDE BULUT,Kemane Balığı’ndan (Rhinobatos Rhinobatos) Elde Edilen Suriminin Fonksiyonel Özellikleri
  • ÇAĞIN GAYDE, Eksi Balığı (Equulites Klunzingeri) Protein İzolatı İle Sosis Üretimi Ve Soğuk Depolama Süresince (4°C) Fiziksel, Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Değişimlerinin Araştırılması
  • Merve ERGÜVEN NAZLI, “Bazı Deniz ve Tatlı Su Balık Türlerinden Laktik Asit Bakterileri İzolasyonu ve Bunların Fermantasyon Yeteneklerinin Araştırılması”, Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi, 2018
DERSLER
Ders Yılı Ders Adı Eğitim Tipi Saat
2017Anne Çocuk BeslenmesiLisans2
Son Güncelleme: 06.12.2018 13:40:39